mandag den 1. april 2013

Forårsoprydning i stor stil

Påsken 2013 kom til at stå i oprydningens tegn. Den helt store af slagsen. 


Onsdag formiddag fik vi leveret dette dyr forhan hoveddøren. 18m3 - værsgo at fylde op. Mandag eftermiddag fyldte vi de sidste grene i. Containeren er blevet godt og grundigt fuld. 
Tænk, hvis det var "Fra skrothave til slotshave" - så ville vi godt nok få os noget af et havebudget.

Her er resultatet af påskens anstrengelser:

Det lille bed i køkkenhaven før vi gik i gang med oprydningen

'
Det lille bed i køkkenhaven efter oprydningen. Der ligger stadig nogle gamle fliser, men de var så fastfrosne, at vi ikke kunne løsne dem. Det må vi gøre når vi skal til at grave haven.

Det lille bed i køkkenhaven før oprydning - modsatte ende. Min mor er i gang med at flytte de gamle vinduer. Jeg tør ikke gætte på, hvor længe de har stået der. Rammerne var så rådne, at de faldt af vinduerne, da vi begyndte at flytte på dem. Så meget for mine tanker om, at vi kunne bruge et af vinduerne til mistbænk. Det er i øvrigt ret fantastisk at have en mor, der har tid og lyst til at give et nap med :)

Det samme hjørne efter oprydningen. Takshækken på denne side var 2, 5 meter bred, så vi var nødt til at give den en ordentlig tur. Det var skønt at se lys i prydhavens staudebed og på grænsplænen igen. Vi krydser fingre for, at takshækken vokser til igen i løbet af de næste par år. 

Alt det gamle ragelse bag brændeskuret

Det er nu helt væk 


Der var de her to gamle hjul i bunken. Jeg kunne ikke nænne at smide dem ud. Måske kan vi finde på noget sjovt med dem, ellers må de ryge ud en anden gang. Indtil videre står de op ad brændeskuret og pynter lidt.

I køkkenhaven er der også et gammelt udhus. Det har fungeret som værksted, men har ikke været brugt de sidste mange år. Vi har arvet hele moletjavsen her i blandt en masse haveredskaber, hvilket ikke er helt så tosset når man kommer fra en 2-værelses, og skal til at holde have. Vi har dog også arvet en hel masse gamle motordele, hængsler, æsker, kasser og meget andet, som vi aldrig kommer til at bruge. Vi har fået lavet den første grovsortering, og det er skønt, at vi ikke længere skal sparke os frem for at komme ind til haveredskaberne.

 Lige ved vores terrasse stod dette gamle æbletræ - alvorligt angrebet af skurv. Det gav ganske få æbler sidste år, så desværre var der ikke ret mange gode grunde til at beholde det.


Det fik en tur med motorsaven, og nu er der åbnet op for morgensol på terrassen.  Det bliver godt når vejret bliver lidt lunere. Brændet ligger i brændeskuret, og kan forhåbentligt give lidt varme i brændeovnen til vinter.

 Denne gamle tjørn måtte også lade livet

Alt i alt har påsken været ganske produktiv. Det bliver en helt anden oplevelse, at gå i haven nu hvor, der ikke fyldt op med alverdens ting i alle krogene. Det er også noget nemmere at komme videre med nye projekter nu, hvor der er ryddet og klart. 

Nu mangler vi bare at frosten giver op for i år, så vi kan komme ud og nyde vores arbejde


Det har nu ikke været arbejde det hele. Her smæsker junior sig i kødsovsen. Det bliver godt når vejret bliver så lunt at vi kan sidde ude og spise :)

 Vi fik også malet påskeæg

Og sidst men slet ikke mindst har jeg fået frø fra Himmel & Have. Tak Nina. Jeg er helt sikker på, at de kommer til at gøre sig godt i forhaven. 

5 kommentarer:

 1. Der er sandelig sket ting og sager i påsken hos Jer. Dejligt, når det rigtig rykker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så fantastisk taknemligt når man kan se så tydelig forskel på før og efter. Det giver lidt blod på tanden i forhold til haveprojekter, hvor resultaterne måske ikke er helt så umiddelbare :)

   Slet
 2. Her kan man da se forskel på før og efter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan man. Altid godt når man kan se hvor langt man er kommet :)

   Slet
 3. Jeg stemmer for, at I bygger en rickshaw til Johannes av de to hjul. Så kan mor og far trække/cykle gutten rundt :)

  SvarSlet