Projekt køkkenhave


Projekt køkkenhave

Jeg er lige startet på arbejde efter et års tid i barselsland, og med en lille krudtugle, fuldtidsarbejde og hus må jeg nok erkende, at jeg ikke kommer til at have ret meget tid til at dyrke mine grønne fingre. Projekt køkkenhave kan derfor meget hurtigt kan ende i ukrudtskaos. Vi kan derfor vælge mellem at have mini køkkenhaveambitioner eller at indkalde forstærkninger.

Min mands fætter Nicolai og hans kæreste Mathilde har en drøm om at få en kolonihave, hvor de kan gå og hygge sig med at grave og få ting til at spirre og vokse. Kolonihaver i Købehavn hænger ikke på træerne, så indtil videre er det blevet ved drømmene. Da vi hørte om deres havedrømme inviterede vi til "fælles køkkenhave". Vi kommer til at dele arbejdet og udbyttet, og jeg håber vi kommer til at få mange dejlige forårs-sommer og høstdage i hinandens selskab.

Fra vildmark til brakmark

Den trætte spade
Jeg glæder mig helt vildt til at få gang i køkkenhaven, og det var da også et af de første haveprojekter jeg kastede mig over efter husovertagelsen sidste sommer.

Vores baghave består af to dele - en prydhave og en køkkenhave. De to haver er adskilt af en hæk af taks. Både hæk og køkkenhave har været voldsomt forsømt de senere år.

Tidslerne kunne kigge mig i øjnene når jeg forsøgte at danne mig overblik over køkkenhavens størrelse, og der var brændælder nok til at kunne forsyne et hel regiment med brandældesuppe et halvt års tid. Jeg gik i gang med hæksaks og spade - og jeg var på intet tidspunkt i tvivl om hvor langt jeg var nået. Fantastik taknemmeligt - desværre blev spaden lidt træt undervejs!!

 

Barndommens køkkenhave...

Da jeg var barn boede mine forældre og jeg på et nedlagt landbrug. Her havde vi køkkenhave og drivhus med friske agurker og tomater. Vi flyttede til byen da jeg var 10 og jeg har ikke haft køkkenhave siden, men jeg kan stadig huske fornemmelsen og duftene. Jeg kan huske hyggen når familien blev samlet i det lille drivhus hen under aften. Jeg kan huske smagen af vores hjemmelavede burgere med friskbagte boller og hjemmedyrkede tomater og agurker og jeg kan huske duften af friske urter og grønne planter. Det var simpelthen toppen!! Jeg har ønsket mig en køkkenhave lige siden, og nu hvor vi er blevet børnefamilie er det på tide at give fornemmelserne, duftene og smagsoplevelserne videre.

2 kommentarer:

 1. Hej
  Det lyder som alletiders idé at I er flere om at deles om projekt køkkenhave. Der er vist nok at tage fat på, når man ser billederne og læser din beskrivelse.
  Hvor er det ærgerligt, at det netop er i år, at påsken er fyldt med sne og frost, for ellers havde det da været et godt tidspunkt at starte på.
  Held og lykke til hele familien med jeres køkkenhavedrømme.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina

   Jeg håber at vi kan komme lidt i haven p trods af sne og frost. Græsplænen begynder i hvert fald at se grøn ud, så jeg er optimist. Om ikke andet kan vi nok finde et træ eller to, der skal beskæres :)

   Slet